در حال ویرایش مرقد حر بن یزید ریاحی

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۲۱: خط ۲۱:
| وبگاه            =
| وبگاه            =
}}
}}
'''مرقد حُرّ بن یزید ریاحی'''، نزدیک منطقه‌ای معروف به کمالیه در شمال غربی [[کربلا]] و در حدود ۷ کیلومتری از [[آستان امام حسین(ع)|حرم امام حسین(ع)]] قرار دارد. حر یکی از فرماندهان [[کوفه]] بود که از طرف [[عبیدالله ابن زیاد|ابن زیاد]] مأمور شد تا مانع حرکت [[امام حسین (ع)]] به سوی [[کوفه]] شود؛ ولی صبح [[روز عاشورا]] به سپاه حسین بن علی(ع) پیوست. برخی حر را اولین شهید [[واقعه کربلا]] می‌دانند.
'''مرقد حُرّ بن یزید ریاحی'''، نزدیک منطقه‌ای معروف به کمالیه، در شمال غربی [[کربلا|شهر کربلا]] واقع و حدود ۷ کیلومتر از [[آستان امام حسین(ع)|حرم امام حسین(ع)]]، فاصله دارد. حر یکی از فرماندهان [[کوفه]] بود که از طرف [[عبیدالله ابن زیاد|ابن زیاد]] مامور شد تا مانع حرکت امام حسین(ع) به سوی کوفه شود؛ ولی صبح [[روز عاشورا|عاشورا]] به سپاه حسین بن علی(ع) پیوست. برخی حر را اولین شهید [[واقعه کربلا]] می‌دانند.


ازنظر بسیاری از مورخان، همه [[شهدای کربلا]] به غیر از [[حضرت عباس(ع)]] در اطراف امام حسین(ع) به خاک سپرده شدند؛ اما برخی معتقدند که بدن حر توسط قبیله‌اش به مکانی دورتر از سایر شهدای کربلا منتقل و در مکان آرامگاه فعلی او دفن شد. اولین بار در سال ۳۷۰ق به دستور [[عضدالدوله دیلمی]] برای مدفن حر بن یزید ریاحی مرقد ساخته شد.
ازنظر بسیاری از مورخان، همه [[شهدای کربلا]] به غیر از [[حضرت عباس(ع)]] در حائر و اطراف امام حسین(ع) به خاک سپرده شدند؛ گرچه افرادی چون حسن بن علی طبری و سید محسن امین معتقدند که بدن حر توسط قبیله‌اش به مکانی دورتر از سایر شهدای کربلا منتقل و در مکان آرامگاه فعلی او دفن شد. اولین بار در سال ۳۷۰ق به دستور [[عضدالدوله دیلمی]] برای مدفن حر بن یزید ریاحی، مرقد ساخته شد.


این بنا در دوره‌های مختلف حاکمان در عراق، مورد بازسازی قرار گرفت تا اینکه دیوان وقف شیعی عراق، از سال ۲۰۰۶م شروع به بازسازی دوباره کرده و برای [[مرقد]] جدید، گنبد، صحن مربع و دو [[گلدسته|مناره]] جدید ساخت که در دست بازسازی است.   
این بنا در دوره‌های مختلف حاکمان در عراق، مورد بازسازی قرار گرفت تا اینکه دیوان وقف شیعی عراق، از سال ۲۰۰۶م شروع به بازسازی دوباره کرده و برای [[مرقد]] جدید، گنبد، صحن مربع و دو [[گلدسته|مناره]] جدید ساخت که در دست بازسازی است.   
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)

این صفحه عضوی از یک ردهٔ پنهان است: