در حال ویرایش معاویة بن عمار

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۱: خط ۱:
'''معاویة بن عمار دهنی بجلی کوفی'''، از یاران خاص و روای [[امام صادق(ع)]] و [[امام کاظم(ع)|کاظم(ع)]] است. در توثیق او اختلاف است. وی دارای کتاب‌هایی از جمله کتاب [[حج|الحج]] که در سال ۱۴۳۱ق. توسط نشر مشعر چاپ شده است.{{جعبه اطلاعات اصحاب
{{جعبه اطلاعات اصحاب
| تصویر =  
| تصویر =  
| توضیح تصویر =  
| توضیح تصویر =  
خط ۲۲: خط ۲۲:
| آثار = کتاب الحج، کتاب الصلاة، کتاب مزار امیرالمؤمنین(ع)
| آثار = کتاب الحج، کتاب الصلاة، کتاب مزار امیرالمؤمنین(ع)
}}
}}
==معرفی==
'''معاویة بن عمار دهنی بجلی کوفی،''' از یاران خاص و روای [[امام صادق(ع)]] و [[امام کاظم(ع)|کاظم(ع)]] بود.<ref>رجال النجاشی، ج۲، ص۳۴۷.</ref> در وثاقت او اختلاف است. او کتابی در موضوع [[حج]] نوشته است.  
معاویة بن عمار دهنی بجلی کوفی، از یاران خاص و روای [[امام صادق(ع)]] و [[امام کاظم(ع)|کاظم(ع)]] بود.<ref name=":0">رجال النجاشی، ج۲، ص۳۴۷.</ref> [[نجاشی]]، رجال‌نگار شیعه، نام کامل او را معاویة بن حکیم بن معاویة بن عمار الدهنی ذکر می‌کند.<ref>رجال النجاشی، ج۲، ص۳۴۷.</ref> و [[طوسی]] کنیه‌اش را ابوالقاسم ثبت کرده است.<ref>رجال الطوسی، ص۳۰۳.</ref> او در طریق اسنادِ بیش از ۹۶۷ روایت قرار گرفته است.<ref>معجم رجال الحدیث، ج۱۸، ص۲۰۹.</ref>


==توثیق==
== معرفی ==
[[نجاشی]]، رجال‌نگار شیعه، نام کامل او را معاویة بن حکیم بن معاویة بن عمار الدهنی ذکر می‌کند.<ref>رجال النجاشی، ج۲، ص۳۴۷.</ref> و [[طوسی]] کنیه‌اش را ابوالقاسم ثبت کرده است.<ref>رجال الطوسی، ص۳۰۳.</ref> او در طریق اسنادِ بیش از ۹۶۷ روایت قرار گرفته است.<ref>معجم رجال الحدیث، ج۱۸، ص۲۰۹.</ref>
 
== از دیدگاه علمای رجال ==
نجاشی، او را موثق و جلیل‌ القدر می‌داند.<ref>رجال النجاشی، ج۲، ص۳۴۷.</ref> [[کشی]] اگر چه او را عدل و عالم می‌خواند، اما معتقد است فطحی مذهب بوده است.<ref>اختیار معرفة الرجال، ج۲، ص۸۳۵.</ref> [[علی بن احمد العقیقی]] او را موثق نمی‌داند.<ref>رجال العلامة الحلی، ص۱۶۶.</ref>  
نجاشی، او را موثق و جلیل‌ القدر می‌داند.<ref>رجال النجاشی، ج۲، ص۳۴۷.</ref> [[کشی]] اگر چه او را عدل و عالم می‌خواند، اما معتقد است فطحی مذهب بوده است.<ref>اختیار معرفة الرجال، ج۲، ص۸۳۵.</ref> [[علی بن احمد العقیقی]] او را موثق نمی‌داند.<ref>رجال العلامة الحلی، ص۱۶۶.</ref>  
==آثار==
== آثار ==
{{ستون-شروع|2}}
* کتاب الحج
 
* کتاب الصلاة
*کتاب الحج
* کتاب یوم و لیلة
*کتاب الصلاة
* کتاب الدعاء
*کتاب یوم و لیلة
* کتاب الطلاق
*کتاب الدعاء
* کتاب مزار [[أمیر المؤمنین(ع)]]<ref>رجال النجاشی، ج۲، ص۳۴۷.</ref>  
*کتاب الطلاق
* کتاب الزکاة<ref>الفهرست، طوسی، ص۴۶۲.</ref>  
*کتاب مزار [[أمیر المؤمنین(ع)]]<ref>رجال النجاشی، ج۲، ص۳۴۷.</ref>
*کتاب الزکاة<ref>الفهرست، طوسی، ص۴۶۲.</ref>
 
{{پایان}}
 
===کتاب الحج===
[[ابن ادریس حلی]] (۵۹۸ق)، برخی از مسائل حجِ روایت شده توسط معاویه دهنی را روایت نموده است.<ref>او در پایان تأکید می‌کند: «احادیثی که از کتاب معاویة بن عمار بود به اتمام رسید.»، السرائر، ج۳، ص۵۵۱.</ref> بنابراین، به احتمال قوی این کتاب در اختیار او بوده است. 


این کتاب توسط شیخ محمد عیسی آل مکباس، از فضلای [[بحرین]]، بازسازی و توسط [[نشر مشعر]] در قطع رقعی در ۲۰۳ صفحه در سال ۱۴۳۱ق. به چاپ رسیده است. روش مؤلف، استخراج همۀ روایات مربوط به حج است که معاویة دهنی آن‌ها را در [[کتب اربعه]]‌ی شیعه و [[وسائل الشیعه]] روایت کرده است. البته محور وی، کتاب [[کافی]] [[کلینی]] بوده است. مؤلف پس از بحثی بسیار کوتاه دربارۀ اصل کتاب و مؤلف، روایات استخراج شدۀ خود را در ۲۳ باب تنظیم کرده است.  
=== کتاب الحج ===
[[ابن ادریس حلی]] (۵۹۸ق.) برخی از مسائل حجِ روایت شده توسط معاویه دهنی را روایت نموده است.<ref>او در پایان تأکید می‌کند: «احادیثی که از کتاب معاویة بن عمار بود به اتمام رسید.»، السرائر، ج۳، ص۵۵۱.</ref> بنابراین، به احتمال قوی این کتاب در اختیار او بوده است.
این کتاب توسط شیخ محمد عیسی آل مکباس، از فضلای [[بحرین]]، بازسازی و توسط [[نشر مشعر]] در قطع رقعی در ۲۰۳ صفحه در سال ۱۴۳۱ به چاپ رسیده است. روش مؤلف، استخراج همۀ روایات مربوط به حج است که معاویة دهنی آن‌ها را در [[کتب اربعه]]‌ی شیعه و [[وسائل الشیعه]] روایت کرده است. البته محور وی، کتاب [[کافی]] [[کلینی]] بوده است. مؤلف پس از بحثی بسیار کوتاه دربارۀ اصل کتاب و مؤلف، روایات استخراج شدۀ خود را در ۲۳ باب تنظیم کرده است.  


==پانوشت==
==پانوشت==
خط ۵۲: خط ۴۹:
| پیش از لینک = مقاله
| پیش از لینک = مقاله
| منبع = نقش اصحاب ائمه در میراث مکتوب حج و عمره، احمدی علی،
| منبع = نقش اصحاب ائمه در میراث مکتوب حج و عمره، احمدی علی،
| پس از لینک = میقات حج، دوره۲۵، شماره۹۹، بهار ۱۳۶۹، ص۹۱
| پس از لینک = میقات حج، دوره۲۵، شماره۹۹، بهار ۱۳۶۹، ص۸۸
| لینک = http://miqat.hajj.ir/article_51440.html
| لینک = http://miqat.hajj.ir/article_51440.html
}}
}}
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)