در حال ویرایش یونس بن عبدالرحمان

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۳۹: خط ۳۹:
}}
}}


'''یونس بن عبدالرحمان اسدی'''، از اصحاب [[امام کاظم(ع)]] و [[امام رضا(ع)]] بوده، مورد اعتماد است و کتاب‌هایی مرتبط با [[حج]] نگاشته است.
'''یونس بن عبدالرحمان''' اسدی، از اصحاب [[امام کاظم(ع)]] و [[امام رضا(ع)]] بوده<ref>رجال الطوسی، ص346.</ref> مورد اعتماد است و کتاب‌هایی مرتبط با [[حج]] نگاشته است.
 
==معرفی==
یونس بن عبدالرحمان اسدی، از اصحاب [[امام کاظم(ع)]] و [[امام رضا(ع)]] بوده<ref>رجال الطوسی، ص346.</ref> کنیه‌ او ابو محمد و اهل [[قم]] است. او روایات زیادی از امام کاظم(ع) و امام رضا(ع) نقل کرده است.<ref>رجال الطوسی، ص346.</ref> وی با امام رضا(ع) ارتباط نزدیک داشت و نزد ایشان معتبر و از وکیلان آن حضرت بود. بعدها، هنگامی که کتاب «یوم و لیلة» وی بر  [[امام هادی(ع)]] عرضه شد، آن را ستود و محتوایش را حق و دین [[اهل بیت(ع)]] دانست.<ref>طوسی، 1348، ص483.</ref> او جزء کسانی است که پول زیادی به او دادند تا  [[واقفی]] شود، اما نپذیرفت و بر راهِ حق ثابت قدم ماند.<ref>رجال النجاشی، ج2، ص422.</ref>
==آثار==
بیش از 50 اثر نگاشت که در میان آنها، دو کتاب با موضوع حج است. برخی آثار او به این شرح است: {{ستون-شروع|2}}
 
*اختلاف الحج
*ثواب الحج
*كتاب الأدب و الدلالة على الخير
*كتاب الزكاة
*كتاب جوامع الآثار
*كتاب الشرائع
*كتاب العلل الكبير
*الجامع الكبير في الفقه
*تفسير القرآن<ref>رجال النجاشی، ج2، ص422.</ref>
 
{{پایان}}


== معرفی ==
کنیه‌ی یونس بن عبدالرحمان اسدی،  ابو محمد و اهل [[قم]] است. او روایات زیادی از امام کاظم(ع) و امام رضا(ع) نقل کرده است.<ref>رجال الطوسی، ص346.</ref> وی با امام رضا(ع) ارتباط نزدیک داشت و نزد ایشان معتبر و از وکیلان آن حضرت بود. بعدها، هنگامی که کتاب «یوم و لیلة» وی بر  [[امام هادی(ع)]] عرضه شد، آن را ستود و محتوایش را حق و دین [[اهل بیت(ع)]] دانست.<ref>طوسی، 1348، ص483.</ref> او جزء کسانی است که پول زیادی به او دادند تا  [[واقفی]] شود، اما نپذیرفت و بر راهِ حق ثابت قدم ماند.<ref>رجال النجاشی، ج2، ص422.</ref>
== آثار ==
بیش از 50 اثر نگاشت که در میان آنها، دو کتاب با موضوع حج است. برخی آثار او به این شرح است:
* اختلاف الحج
* ثواب الحج
* كتاب الأدب و الدلالة على الخير
* كتاب الزكاة
* كتاب جوامع الآثار
* كتاب الشرائع
* كتاب العلل الكبير
* الجامع الكبير في الفقه
* تفسير القرآن<ref>رجال النجاشی، ج2، ص422.</ref>
==پانوشت==
==پانوشت==
{{پانویس}}
{{پانویس}}
==منابع==
==منابع==
{{منابع}}
{{برگرفتگی
| پیش از لینک = مقاله
| منبع = نقش اصحاب ائمه در میراث مکتوب حج و عمره، احمدی علی،
| پس از لینک = میقات حج، دوره۲۵، شماره۹۹، بهار ۱۳۶۹، ص۹۵
| لینک = http://miqat.hajj.ir/article_51440.html
}}
* '''رجال الطوسی'''، طوسی محمد بن حسن، نجف، مکتبة حیدریة، چاپ1، 1380ق.
* '''رجال الطوسی'''، طوسی محمد بن حسن، نجف، مکتبة حیدریة، چاپ1، 1380ق.
* '''رجال النجاشی'''، احمد بن علی النجاشی، بیروت، دارالاضواء، چاپ1، 1408ق.
* '''رجال النجاشی'''، احمد بن علی النجاشی، بیروت، دارالاضواء، چاپ1، 1408ق.
[[رده:نویسندگان سده دوم هجری قمری]]
[[رده:نویسندگان کتاب‌های فقه حج (شیعه)]]
[[رده:اصحاب امام کاظم(ع)]]
[[رده:اصحاب امام رضا(ع)]]
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)