پرش به محتوا

سقاخانه: تفاوت میان نسخه‌ها

۱٬۳۰۶ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۶ اکتبر ۲۰۱۹
خط ۹: خط ۹:


====مسجد الحرام====
====مسجد الحرام====
{{اصلی|سقاخانه عباس}}در كتاب «مرآة الحرمين» ابراهيم رفعت پاشا آمده است: سقا خانۀ عباس، حجرۀ بزرگى است در سمت شرقىِ كعبه و جنوب زمزم كه اين حجره داراى منافذى در چهار
{{اصلی|سقاخانه عباس}}در كتاب «مرآة الحرمين» ابراهيم رفعت پاشا آمده است: سقا خانۀ عباس، حجرۀ بزرگى است در سمت شرقىِ كعبه و جنوب زمزم كه اين حجره داراى منافذى در چهار طرف است. رفعت پاشا گفته است: اين خانه در سال ٨٠٧ هجرى تعمير گرديده است و «عباس بن عبدالمطلب» در اين جايگاه حاجيان را سيراب مى‌كرد. مردم گفته‌اند: فاصلۀ ميان اين سقاخانه تا حجرالأسود هشتاد ذراع آهنى{{یادداشت|ذراع آهنى، معادل ۵۶١٧ سانتيمتر است.}} بوده است. «شيخ عبدالرؤف منادى» گفته است: سقاخانۀ عباسى در آغاز به صورت حوض‌هايى در مسجدالحرام بود، ليكن هم اكنون به صورت آبگيرهايى در آمده است.


==== عرفات ====
سقاخانۀ عباس از ميان برچيده شده و مردم و حاجيان، آب زمزم را به وسيلۀ ظرفهاى سفالى و ديگر ظرفهايى از چاه كشيده و مى‌آشامند كه از سوى مردم نيكوكار در مسجد قرار داده مى‌شود.  اين وضع تا سال ١٣٣٢ هجرى همچنان بوده است.
به باور برخی، در سرزمین عرفات، سقاخانه‌ای در [[بنی‌عباس|دوره عباسی]] ساخته شده بوده که بعدها کاربری زیارتی یافته و گنبد یا مطبخ آدم شهرت یافت.
 
====عرفات====
به باور برخی، در سرزمین عرفات، سقاخانه‌ای در [[بنی‌عباس|دوره عباسی]] ساخته شده بوده که بعدها، کاربری زیارتی یافته و به گنبد یا مطبخ آدم شهرت یافت.<ref>عرفات و بناهای آن در گذر تاریخ، فصلنامه میقات، شماره۱۰۴، ص۱۳۰.</ref>


====حرم امام حسین(ع)====
====حرم امام حسین(ع)====
خط ۳۹: خط ۴۱:
'''زیارتگاه‌های عراق، معرفی زیارتگاه های مشهور در کشور عراق'''، محمدمهدی فقیه بحرالعلوم، احمد خامه یار، نشر مشعر، تهران، ۱۳۹۵ش.
'''زیارتگاه‌های عراق، معرفی زیارتگاه های مشهور در کشور عراق'''، محمدمهدی فقیه بحرالعلوم، احمد خامه یار، نشر مشعر، تهران، ۱۳۹۵ش.


فصلنامه علمی ـ ترویجی میقات حج، شماره ۱۰۴، تابستان ۱۳۹۷، ص۱۱۱-۱۳۴٫
'''عرفات و بناهای آن در گذر تاریخ'''، احمد خامه‌یار، فصلنامه علمی ـ ترویجی میقات حج، شماره ۱۰۴، تابستان ۱۳۹۷ش، ص۱۱۱-۱۳۴.


{{پایان}}
{{پایان}}
۱۵٬۶۱۴

ویرایش