پرش به محتوا

موسوعه رد شبهات جلد بیست و دوم(کتاب): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۰: خط ۳۰:
  | سایر مشخصات =  
  | سایر مشخصات =  
}}
}}
'''جلد بیست و یکم موسوعه رد شبهات،''' با عنوان فرعی '''امام حسن و امام حسین (شبهات عصمت)'''، تعدادی از شبهاتی را که درباره عصمت امام حسن(ع) و امام حسین(ع) مطرح شده است را پاسخ می‌دهد.
'''جلد بیست و یکم موسوعه رد شبهات،''' با عنوان فرعی '''امام حسن و امام حسین (شبهات عصمت)'''، تعدادی از شبهاتی را که درباره [[عصمت]] امام حسن(ع) و [[امام حسین (ع)|امام حسین(ع)]] مطرح شده است پاسخ می‌دهد.


== محتوای کتاب ==
== محتوای کتاب ==
کتاب چهار فصل دارد. فصل اول و دوم کتاب به بررسی مفهوم عصمت و انواع عصمت امام در اندیشه شیعی پرداخته است. و شواهدی از قرآن و احادیثی از پیامبر در اثبات عصمت این دو امام طرح شده است.<ref>موسوعه رد شبهات(22)، ص 27- 71</ref> فصل سوم «نقد شبهات عصمت اما حسن(ع)» است و فصل چهارم «نقد شبهات عصمت امام حسین(ع)».  
کتاب چهار فصل دارد. فصل اول و دوم کتاب به بررسی مفهوم عصمت و انواع عصمت امام در اندیشه شیعی پرداخته است. و شواهدی از قرآن و احادیثی از پیامبر در اثبات عصمت این دو امام طرح شده است.<ref>موسوعه رد شبهات(22)، ص 27- 71</ref> فصل سوم «نقد شبهات عصمت امام حسن(ع)» است و فصل چهارم «نقد شبهات عصمت امام حسین(ع)».  


==نقد شبهات عصمت امام حسن(ع)==
==نقد شبهات عصمت امام حسن(ع)==
در فصل سوم کتاب، به شبهاتی که در رد عصمت امام حسن در کتاب ''الامه و النص'' مطرح شده است پاسخ داده می‌شود.
در فصل سوم کتاب، به شبهاتی که در رد عصمت [[امام حسن]] در کتاب ''الامه و النص'' مطرح شده است پاسخ داده می‌شود.


این شبهات به شرح زیر است:‌
این شبهات به شرح زیر است:‌
خط ۴۲: خط ۴۲:
'''شیوه قتل ابن ملجم'''
'''شیوه قتل ابن ملجم'''


نویسنده اساس این شبهه را بر اساس روایات نامعتبر دانسته<ref>موسوعه رد شبهات(22)، ص 77-78</ref> و بنا بر بعضی از منابع این عمل را به [[عبدالله بن جعفر]] و نیز خشم برافروخته مردم در مجازات  قاتل علی (ع) مربوط می‌داند.<ref>موسوعه رد شبهات(22)، ص 80-81</ref>
در حالی که [[امام علی]] وصیت کرده بودند یک ضربت بیشتر به قاتل نزنید، امام حسن، بعد از گردن زدن ابن ملجم جسدش را در اختیار افرادی قرار داد که آتش بزنند. نویسنده اساس این شبهه را بر اساس روایات نامعتبر دانسته<ref>موسوعه رد شبهات(22)، ص 77-78</ref> و بنا بر بعضی از منابع این عمل را به [[عبدالله بن جعفر]] و نیز خشم برافروخته مردم در مجازات  قاتل علی (ع) مربوط می‌داند.<ref>موسوعه رد شبهات(22)، ص 80-81</ref>
 
همچنین توصیه [[امام علی]] در مورد قصاص قاتل خود، تأکید وی در برحذر داشتن کشتارهای خونین بعد قتل چنان‌که در میان اعراب رایج بود دانسته<ref>موسوعه رد شبهات(22)، ص 76</ref> و عمل امام حسن را در اعدام و گردن زدن قاتل پدرش، حق شرعی وی دانسته و در واقع  نویسنده توصیه امام علی را از باب استحباب دانسته و وجوب آن را لازم‌الاجرا نمی‌داند.<ref>موسوعه رد شبهات(22)، ص 78</ref>
 
بدین ترتیب نویسنده معتقد است، عمل [[قصاص]] که با گردن زدن [[ابن ملجم]] اتفاق افتاده، و نه مثله کردن وسوزاندن وی، که اساس آن محل تردید است، دلیلی برای نداشتن عصمت امام حسن نمی‌تواند باشد.


'''گریه امام حسن بر خطاهای خود'''
'''گریه امام حسن بر خطاهای خود'''
خط ۵۲: خط ۴۸:
امام علی به امام حسن وصیت می‌:ند که در خلوت بر گناهان خود گریه کن. گفته شده است که این توصیه به معنای عدم عصمت امام حسن است.   
امام علی به امام حسن وصیت می‌:ند که در خلوت بر گناهان خود گریه کن. گفته شده است که این توصیه به معنای عدم عصمت امام حسن است.   


به نظر نویسنده این وصیت به صورت کلی بیان شده و امام حسن تنها مخاطب آن نیست.<ref>موسوعه رد شبهات(22)، ص 82</ref> از سوی دیگر در قرآن هم خداوند پیامبر به دوری جستن از گناه توصیه می‌کند. از این رو طلب استغفار به معنای این نیست که قبلا گناهی مرتکب شده است و معنای استغفار برای معصوم چیزی مجزا از مفهوم استغفار برای سایر بندگان است.<ref>موسوعه رد شبهات(22)، ص 83</ref>
به نظر نویسنده این وصیت به صورت کلی بیان شده و امام حسن تنها مخاطب آن نیست.<ref>موسوعه رد شبهات(22)، ص 82</ref> از سوی دیگر در [[قرآن]] هم خداوند پیامبر به دوری جستن از گناه توصیه می‌کند. از این رو طلب [[استغفار]] به معنای این نیست که قبلا گناهی مرتکب شده است و معنای استغفار برای معصوم چیزی مجزا از مفهوم استغفار برای سایر بندگان است.<ref>موسوعه رد شبهات(22)، ص 83</ref>


'''عسل خوردن از سهم بیت‌المال'''
'''عسل خوردن از سهم بیت‌المال'''
خط ۷۳: خط ۶۹:


==نقد شبهات عصمت امام حسین(ع)==
==نقد شبهات عصمت امام حسین(ع)==
در این فصل، 5 شبهه مطرح و به آن‌ها پاسخ داده می‌شود:
در این فصل، 5 شبهه درباره عصمت [[امام حسین (ع)|امام حسین]] مطرح و به آن‌ها پاسخ داده می‌شود:


'''نهی از مبارزه‌طلبی امام حسین'''
'''نهی از مبارزه‌طلبی امام حسین'''
خط ۹۳: خط ۸۹:
'''درخواست بیعت با یزید'''
'''درخواست بیعت با یزید'''


بنابر یک روایت، امام حسین(ع) در آخرین لحظات پیشنهاد داد که با یزید صلح و سازش کند. نویسنده، در پاسخ عدم بیعت امام حسین با یزید را امری روشن می‌داند و به روایاتی از دشمنان امام حسین نیز استناد می‌کند که امام هرگز قصد بیعت با یزید را نداشته است.
بنابر یک روایت، امام حسین(ع) در آخرین لحظات پیشنهاد داد که با یزید که فاسق بود صلح و سازش کند. نویسنده، در پاسخ به این شبهه، با بررسی روایات تاریخی، عدم بیعت امام حسین با یزید را امری روشن می‌داند و به روایاتی از دشمنان امام حسین نیز استناد می‌کند که امام هرگز قصد بیعت با یزید را نداشته است.


==اطلاعات ناشر==
==اطلاعات ناشر==