پرش به محتوا

بارگاه‌های بقیع: تفاوت میان نسخه‌ها

۱۱۹ بایت اضافه‌شده ،  ‏۵ اوت ۲۰۱۸
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲: خط ۲:
[[پرونده:بقیع.png|350px|thumb|left|بارگاه‌های بقیع]]
[[پرونده:بقیع.png|350px|thumb|left|بارگاه‌های بقیع]]


'''بارگاه‌های بقیع''': به بناهای ساخته شده بر قبور [[امامان]] و بزرگان در [[قبرستان بقیع]] گفته می‌شود. این قبرستان مشهورترین قبرستان مسلمانان بوده و در [[مدینه]] کنار [[مسجد نبوی]] واقع است.  
'''بارگاه‌های بقیع''' به بناهای ساخته شده بر قبور [[امامان]] و بزرگان در [[قبرستان بقیع]] گفته می‌شود. این قبرستان مشهورترین قبرستان مسلمانان بوده و در [[مدینه]] کنار [[مسجد نبوی]] واقع است.  


بقیع در همان سال‌های اول [[هجرت پیامبر(ص)]] به مدینه به عنوان محل دفن مردگان مسلمانان انتخاب شد و مورد توجه ایشان و نیز [[اهل بیت(ع)]] بود.  
بقیع در همان سال‌های اول [[هجرت پیامبر(ص)]] به مدینه به عنوان محل دفن مردگان مسلمانان انتخاب شد و مورد توجه ایشان و نیز [[اهل بیت(ع)]] قرار گرفت.  


با توجه به دفن بزرگان و شخصیت‌های اسلامی و به ویژه [[امامان شیعه]] در بقیع به تدریج بناهایی بر قبور آنان ساخته شد.
با توجه به دفن بزرگان و شخصیت‌های اسلامی، به ویژه [[امامان شیعه]] در بقیع به تدریج بناهایی بر قبور آنان ساخته شد.
پس از رحلت پیامبر اسلام(ص) و دفن ایشان در خانه خود، همواره ساخت و تعمیر و نگهداری بنا بر قبر ایشان مورد اهتمام خلفا و مسلمانان بوده است.


در سده دوم ق. ساخت بارگاه بر روی قبور [[مسلمانان]] رواج یافت. ساخت بارگاه بر قبر [[امیر المؤمنین(ع)]] توسط [[هارون‌الرشید]] نمونه آن است.
همواره در طول تاریخ اسلام، ساخت بنا بر روی قبل بزرگان دین، مورد اهتمام خلفا و مسلمانان بوده است؛ از جلمه آنها، ساخت، تعمیر و نگهداری بنا بر قبر پیامبر اسلام(ص)، توسط خلفا و مسلمانان است.


از بقعه‌هایی که در بقیع بر روی قبور بزرگان ساخته شده می‌توان به بقعه چهار امام شیعیان و [[عباس بن عبدالمطلب|عباس]] عموی پیامبر(ص)، بقعه همسران، عمه‌ها و دختران پیامبر(ص)، بقعه برخی از [[صحابه]] و دیگر بزرگانی که در طول تاریخ اسلام در این قبرستان دفن شده‌اند، اشاره کرد.
ساخت بارگاه بر روی قبور [[مسلمانان]]، در سده دوم ق. رواج یافت؛ ساخت بارگاه بر قبر [[امیر المؤمنین(ع)]] توسط [[هارون‌الرشید]] یکی از آنهاست.


با تسلط [[وهابیان]] بر [[حجاز]] و با پشتیبانی افکار [[ابن‌تیمیه]] و فتاوای علماء وهابیت، بناهای موجود در بقیع یکبار در سال 1220 ق. و بار دوم در هشتم [[شوال]] سال 1344 ق. مورد تخریب قرار گرفت.  
بقعه‌های زیادی در بقیع بر روی قبر بزرگان ساخته شده است که می‌توان به بقعه چهار امام شیعیان و [[عباس بن عبدالمطلب|عباس]] عموی پیامبر(ص)، بقعه همسران، عمه‌ها و دختران پیامبر(ص)، بقعه برخی از [[صحابه]] و دیگر بزرگانی که در طول تاریخ اسلام در این قبرستان دفن شده‌اند، اشاره کرد.
 
اما با تسلط [[وهابیان]] بر [[حجاز]] و با پشتیبانی افکار [[ابن‌تیمیه]] و فتاوای علماء وهابیت، بناهای موجود در بقیع یکبار در سال 1220 ق. و بار دوم در هشتم [[شوال]] سال 1344 ق. مورد تخریب قرار گرفت.


==واژه‌شناسی==
==واژه‌شناسی==
۱٬۰۷۹

ویرایش