پرش به محتوا

نماذج من مواقف علماء المذهب الحنفي من ابن تيمية (كتاب): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «نماذج من مواقف عملاء المذهب الحنفی کتابی است در معرفی و بیان نظرات گروهی از ع...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
نماذج من مواقف عملاء المذهب الحنفی کتابی است در معرفی و بیان نظرات گروهی از علمای حنفی که در آثارشان به نقد و رد اندیشه‌های ابن تیمیه پرداخته اند. این کتاب را محسن افضل آبادی به زبان عربی نگاشته و از آثار پژوهشکده حج و زیارت است.  
'''نماذج من مواقف عملاء المذهب الحنفی''' کتابی است در معرفی و بیان نظرات گروهی از علمای [[حنفیه|حنفی]] که در آثارشان به نقد و رد اندیشه‌های [[ابن تیمیه]] پرداخته اند. این کتاب را محسن افضل آبادی به زبان عربی نگاشته و از آثار پژوهشکده حج و زیارت است.  
==باب اول==
==باب اول==
نویسنده در باب اول کتاب شرح مختصر زندگی ابن تیمیه و گزارش انتقادی از آرای او پرداخته است. در این بخش جایگاه علمی ابن تیمیه و آرای او در باب توحید و شرک پرداخته شده است. از جمله آرای ابن تیمیه اعتقاد او  به بدعت بودن توسل و طلب شفاعت از اولیا، تکفیر مسلمانان، عدم تقید به یکی از مذاهب چهارگانه اهل سنت و پایین آوردن مقام انبیا و اولیا دانسته شده است.  
نویسنده در باب اول کتاب شرح مختصر زندگی [[ابن تیمیه]] و گزارش انتقادی از آرای او پرداخته است. در این بخش جایگاه علمی ابن تیمیه و آرای او در باب [[توحید]] و [[شرک]] پرداخته شده است. از جمله آرای ابن تیمیه اعتقاد او  به بدعت بودن [[توسل]] و طلب [[شفاعت]] از اولیا، تکفیر مسلمانان، عدم تقید به یکی از مذاهب چهارگانه [[اهل سنت]] و پایین آوردن مقام انبیا و اولیا دانسته شده است.  
==باب دوم==
==باب دوم==
نویسنده در باب دوم کتاب به معرفی ۲۳ تن از علما و متفکران مذهب حنفی پرداخته که در آثارشان به نقد آرای ابن تیمیه پرداخته اند.  معرفی کوتاهی از هر یک از این علما بیان شده و سپس موضع هر یک از این علما در قبال نظرات ابن تیمیه به شکل مختصر و با استناد به آثار این افراد گزارش شده است.  
نویسنده در باب دوم کتاب به معرفی ۲۳ تن از علما و متفکران [[مذهب حنفی]] پرداخته که در آثارشان به نقد آرای ابن تیمیه پرداخته اند.  معرفی کوتاهی از هر یک از این علما بیان شده و سپس موضع هر یک از این علما در قبال نظرات ابن تیمیه به شکل مختصر و با استناد به آثار این افراد گزارش شده است.  


==== علمای حنفی مخالف ابن تیمیه ====
فهرست علمای حنفی که با آرای ابن تیمیه مخالفند و در این کتاب از آنان یاد شده است به شرح زیر است.  
فهرست علمای حنفی که با آرای ابن تیمیه مخالفند و در این کتاب از آنان یاد شده است به شرح زیر است.  
{{ستون-شروع|۳|فاصله=۲|جداساز=۳}}
{{ستون-شروع|۳|فاصله=۲|جداساز=۳}}
خط ۳۱: خط ۳۲:
* عبد الفتاح أبوغدّة (1336- 1417)
* عبد الفتاح أبوغدّة (1336- 1417)
{{پایان}}
{{پایان}}
== اطلاعات نشر ==
این کتاب در سال 1400 شمسی توسط انتشارات مشعر در ۱۹۷ منتشر شده است.