پرش به محتوا

قبر حضرت خدیجه: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
}}
}}


'''قبر حضرت خدیجه'''، آرامگاه خَدیجه دختر خُوَیلَد و همسر [[حضرت محمد(ص)]] که در [[جنة المعلاة|قبرستان ابوطالب]] در [[مکه]] قرار دارد. قبر خدیجه را در نزدیکی قبر [[عبدالمطلب]] و [[ابوطالب]] ذکر کرده‌اند و از جمله قبوری بود که شیعه و سنی به زیارت آن می‌رفتند. در سال 950ق حاکم عثمانی [[مصر]] بارگاهی از سنگ برای قبر ساخت و آن را با پارچه مزین کرد و خادمی برای آن قراردارد. در سفرنامه‌های حج دوره [[قاجاریان|قاجار]] نیز اشاراتی به قبر حضرت خدیجه شده است؛ از سنگ‌کاری و کاشی‌کاری فاخر این بقعه تا مورد اقبال بودن آن از سوی شیعه و سنی.
'''قبر حضرت خدیجه'''، آرامگاه خَدیجه دختر خُوَیلَد و همسر [[حضرت محمد(ص)]] است که در [[جنة المعلاة|قبرستان ابوطالب]] ([[جنة المعلاة]]) در [[مکه]] قرار دارد. قبر خدیجه را در نزدیکی قبر [[عبدالمطلب]] و [[ابوطالب]] ذکر کرده‌اند و از جمله قبوری بود که شیعه و سنی به زیارت آن می‌رفتند.  


بقعه‌ای که برای قبر خدیجه ساخته شده بود در 1218ق با تسلط [[وهابیان]] بر مکه تخریب شد اما مجدد به دست عثمانیان بازسازی شد؛ اما در نهایت با تشکیل حکومت [[آل سعود]]، این بقعه همراه با سایر بقعه ها در سال 1343قمری تخریب شد. امروزه زائران تنها در روزها و ساعاتی اجازه دارند از پشت نرده‌های فلزی، بخش قدیمی را زیارت کنند.
در منابع کهن آمده که پیکر خدیجه(س) در حجون دفن شد اما مكان دقیق قبر آن حضرت تا قرن هشتم هجری شناخته شده نبوده است. از سال 749 مکانی در قبرستان معلاة در مکه به عنوان محل قبر حضرت خدیجه شناسایی شد و سنگ قبری برایش ساختند. بعدا بارگاه و در سده‌های متاخر گنبدی بلند بر آن ساخته شد. بنای این بارگاه در 1218 توسط وهابیان تخریب شد. اما مجددا بازسازی شد تا اینکه در سال 1343 با برپایی دولت آل سعود تخریب شد.  


==حضرت خدیجه(س)==
==حضرت خدیجه(س)==