در حال ویرایش انتفاضه شعبانیه

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۶: خط ۶:
بمباران‌ هوایی، کشتار، جنگ روانی، وحشت مردم، ناهماهنگی معترضان و همکاری آمریکا و برخی عشایر با صدام این خیزش را ناکام گذاشت. کشتار ۳۰۰هزار تن، ویرانی شهرها، تخریب حرم‌های [[اهل بیت|امامان(ع)]] و هتک حرمت آن‌ها برخی از آثار حملات صدام بود.  
بمباران‌ هوایی، کشتار، جنگ روانی، وحشت مردم، ناهماهنگی معترضان و همکاری آمریکا و برخی عشایر با صدام این خیزش را ناکام گذاشت. کشتار ۳۰۰هزار تن، ویرانی شهرها، تخریب حرم‌های [[اهل بیت|امامان(ع)]] و هتک حرمت آن‌ها برخی از آثار حملات صدام بود.  
==زمینه‌ها==
==زمینه‌ها==
انتفاضه شعبانیه (۱۴ شعبان ۱۴۱۱ق)، قیام ناگهانی و خودجوش مردم [[عراق]] دانسته شده و برای آن زمینه‌هایی شمرده شده که برخی از آن‌ها به این شرح است:
انتفاضه شعبانیه (۱۴ شعبان ۱۴۱۱ق)، قیام ناگهانی و خودجوش مردم عراق دانسته شده و برای آن زمینه‌هایی شمرده شده که برخی از آن‌ها به این شرح است:


===انتفاضه صفر===
===انتفاضه صفر===
[[حزب بعث]] پس از روی کار آمدن، ضد الحاد و شیوعی{{یادداشت|کمونیست و اشتراک مذهبی.}} نشان داده می‌شد؛ ولی پس از مدتی سیاست‌هایی برای محدود کردن آیین‌های [[شیعه|شیعیان]]، مانند عزاداری و [[زیارت]]، به ویژه زیارت حرم‌های [[زیارت امام علی(ع)|امام علی(ع)]] و [[زیارت امام حسین(ع)|امام حسین(ع)]] اجرا کرد.<ref name=":0">سال‌های رنج، ص ١٨٨-٢٠٢.</ref> یکی از برجسته‌ترین آیین‌های مرسوم بین شیعیان عراق، پیاده‌روی [[اربعین]] بود، [[صدام]]، رئیس‌جمهور وقت عراق محدودیت این پیاده‌روی را درآغاز از بخش‌ها، پس از آن شهرها و پس از آن در استان‌ها اجرا کرد؛ عزداری در دو شهر شیعه‌نشین [[کربلا]] و [[نجف]] آزاد بود؛ تا این‌که در ماه صفر سال ۱۳۹۷ق. (۱۹۷۷م) از پیاده‌روی اربعین، از نجف به سوی کربلا جلوگیری شد. مردم به تهدید توجه نکرده، راهپیمایی را آغاز کردند. در منطقه [[خان حماد|خان النص]]، بین کربلا و نجف، میان نیروهای صدام و مردم درگیری شد و شماری از مردم به شهادت رسیدند. این رویداد، عشایر را تحریک کرد، از این روی، صدام پیاده‌روی اربعین را آزاد کرد. با این همه، خیزش مردمی ادامه یافت. در مقابل، رژیم بعث، [[سید محمدباقر صدر]] و [[محمدباقر حکیم]] را دستگیر کرد. این خیزش مردمی، به انتفاضه صفر معروف شد.<ref name=":0" />
حزب بعث پس از روی کار آمدن، ضد الحاد و شیوعی{{یادداشت|کمونیست و اشتراک مذهبی.}} نشان داده می‌شد؛ ولی پس از مدتی سیاست‌هایی برای محدود کردن آیین‌های شیعیان، مانند عزاداری و زیارت، به ویژه زیارت حرم‌های امام علی(ع) و امام حسین(ع) اجرا کرد.<ref name=":0">سال‌های رنج، ص ١٨٨-٢٠٢.</ref> یکی از برجسته‌ترین آیین‌های مرسوم بین شیعیان عراق، پیاده‌روی اربعین بود، صدام محدودیت این پیاده‌روی را درآغاز از بخش‌ها، پس از آن شهرها و پس از آن در استان‌ها اجرا کرد؛ عزداری در دو شهر شیعه‌نشین کربلا و نجف آزاد بود؛ تا این‌که در ماه صفر سال ۱۳۹۷ق. (۱۹۷۷م) از پیاده‌روی مردم، از نجف به سوی کربلا جلوگیری شد. مردم بدون توجه به تهدید، راهپیمایی را آغاز کردند. در منطقه [[خان حماد|خان النص]]، بین کربلا و نجف، میان نیروهای صدام و مردم درگیری شد و شماری از مردم به شهادت رسیدند. این رویداد، عشایر را تحریک کرد، از این روی، صدام پیاده‌روی اربعین را آزاد کرد. با این همه، خیزش مردمی ادامه یافت. در مقابل، رژیم بعث، سید محمدباقر صدر و محمدباقر حکیم را دستگیر کرد. این خیزش مردمی، به انتفاضه صفر معروف شد.<ref name=":0" />


===انتفاضه رجب===
===انتفاضه رجب===
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)