در حال ویرایش ثبیر

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۱: خط ۱:
'''ثَبیر'''، نام کوهی در شرق [[مکه]] و روبه‌روی [[غار حرا]] است که در امتداد [[منا]] قرار دارد. بنابر روایاتی ثبیر همان کوهی است که [[حضرت ابراهیم(ع)]]؛ [[حضرت اسماعیل(ع)]] را برای قربانی کردن در راه خدا به آن جا برد و سپس خداوند قوچی برای قربانی کردن فرستاد.
'''ثَبیر'''، نام کوهی در شرق [[مکه]] و روبه‌روی [[غار حرا]] است که در امتداد [[منا]] قرار دارد.


این کوه را از مکان‌های استجابت دعا دانسته‌اند. در دامنه این کوه، مسجدی به نام [[مسجد کبش]] (قوچ) به یادبود این رویداد ساخته بودند.  به سبب تعدد مکان‌های شناخته شده با این نام، این کوه به ثبیر الاثبره نیز شهرت دارد.
ثبیر همان کوهی است که [[حضرت ابراهیم(ع)]]؛ [[حضرت اسماعیل(ع)]] را برای قربانی کردن در راه خدا به آن جا برد و سپس خداوند قوچی برای قربانی کردن فرستاد.  


گفته شده که در بنای [[کعبه]] به دست حضرت ابراهیم(ع) و همچنین در بازسازی کعبه توسط [[قریش]]  از سنگ‌های این کوه استفاده شده است.
این کوه را از مکان‌های استجابت دعا دانسته‌اند. بعدها در دامنه این کوه، مسجدی به نام [[مسجد کبش]] (قوچ) به یادبود این رویداد ساختند.  به سبب تعدد مکان‌های شناخته شده با این نام، این کوه به ثبیر الاثبره نیز شهرت دارد.
 
بر اساس گزارشات تاریخی، در بنای [[کعبه]] به دست حضرت ابراهیم(ع) و همچنین در بازسازی کعبه توسط [[قریش]]  از سنگ‌های این کوه استفاده شده است.
[[پرونده:نمایی از کوه ثبیر.jpeg|350px|بندانگشتی|نمایی از کوه ثبیر]]
[[پرونده:نمایی از کوه ثبیر.jpeg|350px|بندانگشتی|نمایی از کوه ثبیر]]
==موقعیت جغرافیایی==
==موقعیت جغرافیایی==


ثبیر نام کوهی در شرق [[مکه]] و روبه‌روی [[غار حرا]] است که در امتداد [[منا]] قرار دارد. به سبب تعدد مکان‌های شناخته شده با این نام، این کوه به ثبیر الاثبره نیز شهرت دارد.<ref>اخبار مکه، ازرقی، ج2، ص278-280؛ الجامع اللطیف، ص301-302.</ref>
ثبیر نام کوهی در شرق [[مکه]] و روبه‌روی [[غار حرا]] است که در امتداد [[منا]] قرار دارد. به سبب تعدد مکان‌های شناخته شده با این نام، این کوه به ثبیر الاثبره نیز شهرت دارد. <ref>اخبار مکه، ازرقی، ج2، ص278-280؛ الجامع اللطیف، ص301-302.</ref>
==وجه تسمیه==
==وجه تسمیه==
درگذشت مردی از [[قبیله هذیل|قبیله هُذیل]] به نام «ثبیر» در این کوه<ref>السیرة النبویه، ج1، ص273؛ معجم البلدان، ج2، ص73.</ref> را سبب نام‌گذاری آن دانسته‌اند. بازداشتن ثبیر از دیدار [[غار حراء]] و یا خورشید و تناسب آن با معنای لغوی ثبیر (بازداشتن و ایجاد مانع) از دیگر وجوه نام‌گذاری آن بیان شده است. <ref>معجم البلدان، ج1، ص90؛ البدایة و النهایه، ج5، ص183.</ref>
درگذشت مردی از [[قبیله هذیل|قبیله هُذیل]] به نام «ثبیر» در این کوه <ref>السیرة النبویه، ج1، ص273؛ معجم البلدان، ج2، ص73.</ref> را سبب نام‌گذاری آن دانسته‌اند.
 
بازداشتن ثبیر از دیدار غار حراء و یا خورشید و تناسب آن با معنای لغوی ثبیر (بازداشتن و ایجاد مانع) از دیگر وجوه نام‌گذاری آن بیان شده است. <ref>معجم البلدان، ج1، ص90؛ البدایة و النهایه، ج5، ص183.</ref>


بخشی از کوه ثبیر به [[کوه رخم|کوه رَخَم]] مشهور است. علت این شهرت، نشستن پرنده‌هایی به همین نام در شامگاهان بر این کوه یاد شده است.<ref>التاریخ القویم، ج2، ص400.</ref> برخی از محققان «رخم» را نام امروزین ثبیر دانسته‌اند.<ref>معجم المعالم الجغرافیه، ص71.</ref>
بخشی از کوه ثبیر به [[کوه رخم|کوه رَخَم]] مشهور است. علت این شهرت، نشستن پرنده‌هایی به همین نام در شامگاهان بر این کوه یاد شده است. <ref>التاریخ القویم، ج2، ص400.</ref> برخی از محققان «رخم» را نام امروزین ثبیر دانسته‌اند. <ref>معجم المعالم الجغرافیه، ص71.</ref>


==مکان استجابت دعا==
==مکان استجابت دعا==
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)
برگرفته از «https://wikihaj.com/view/ثبیر»