در حال ویرایش جاریة بن قدامه

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۱: خط ۱:
{{در دست ویرایش|ماه=[[دی]]|روز=[[۴]]|سال=[[۱۳۹۷]]|کاربر=Sajjadd  }}
[[رده:مقاله‌های در دست ویرایش]]
{{جعبه اطلاعات اصحاب
{{جعبه اطلاعات اصحاب
| تصویر                    =  
| تصویر                    =  
خط ۲۳: خط ۲۷:
}}
}}


'''جاریة بن قدامه''' از [[صحابه]] [[پیامبر اکرم(ص)]]، یا به قولی از [[تابعین]] و از فرماندهان [[امام علی(ع)]] در [[حجاز]] و از اصحاب [[امام حسن(ع)]] است.  
'''جاریة بن قدامه''' از [[صحابه]] [[پیامبر اکرم(ص)]] و از فرماندهان [[امام علی(ع)]] در [[حجاز]] و از اصحاب [[امام حسن(ع)]] است. وی بعد از مرگ [[عثمان]] به سال 35ق. و گریز [[ابن عامر]]، کار‌گزار او، جاریه از مردم [[بصره]] برای [[حضرت علی(ع)]] بیعت گرفت. جاریه در شمار فرماندهان سپاه امام علی(ع) بود و حضرت را در [[نبرد جمل]]، [[نبرد صفین]] و [[نبرد نهروان]] همراهی کرد.
 
وی بعد از مرگ [[عثمان]] به سال 35ق. و گریز [[ابن عامر]]، کار‌گزار او، جاریه از مردم [[بصره]] برای [[حضرت علی(ع)]] بیعت گرفت. جاریه در شمار فرماندهان سپاه امام علی(ع) بود و حضرت را در [[نبرد جمل]]، [[نبرد صفین]] و [[نبرد نهروان]] همراهی کرد.
 
پس از شهادت امام علی(ع)، در بیعت گرفتن از مردم برای امام حسن(ع) نقش به‌سزائی داشت و در این مسأله با [[معاویه]] محاجه نمود.


بنابر نقلی او در دوران [[یزید بن معاویه]] از دنیا رفت.
هنگامی که [[بسر بن ارطاة|بُسر بن ارطاة]] به [[حجاز]] و [[یمن]] لشکر کشید و به آشوب و غارت شهرها و کشتار [[شیعیان]] این مناطق پرداخت، جاریة بن قدامه از سوی امام علی(ع) به تعقیب بُسر فرستاده شد وی بُسر را تعقیب کرد و از یمن بیرون راند در ادامه با اطلاع از شهادت امام علی(ع)از مردم [[مکه]] و [[مدینه]] برای امام حسن(ع) بیعت گرفت و راهی [[کوفه]] شد و ضمن بیعت با امام حسن(ع) از او خواست تا با [[معاویه]] بجنگد. پس از صلح امام حسن(ع) با معاویه، هنگامی که جاریه نزد معاویه رفت، در پاسخ به سخنان تمسخرآمیز وی، با دلیری و صراحت از دوستی با علی(ع) یاد کرد و معاویه را فردی پست خواند.


==نسب==
==نسب==
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)