در حال ویرایش عبدالرحیم بادکوبه‌ای

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۵۲: خط ۵۲:
}}
}}


'''عبدالرحیم بادکوبه‌ای''' (۱۲۹۴ق-۱۳۵۶ق)، اهل [[باکو]] و از عالمان [[شیعه]] است. وی در نهضت مشروطه حضور داشت و ۲۴سال در [[بمبئی]] به فعالیت فرهنگی و سیاسی پرداخت.
'''عبدالرحیم بادکوبه‌ای''' (۱۲۹۴ق-۱۳۵۶ق)، اهل [[باکو]] و از عالمان [[شیعه]] است. حضور وی در نهضت مشروطه جدی بود. او 24سال در [[بمبئی]] به فعالیت فرهنگی و سیاسی پرداخت.


==معرفی==
==معرفی==
خط ۵۸: خط ۵۸:


==تحصیلات==
==تحصیلات==
او خواندن و نوشتن را در زادگاهش آموخت. پس از آن به [[تهران]] هجرت کرد و در رشته‌های فقه، اصول، حدیث، فلسفه و کلام تحصیل کرد. سپس  به [[نجف]] هجرت کرد و ۱۵ سال در آنجا ماند. او توانست از [[آخوند خراسانی]]، عالم بزرگ [[شیعه]] اجازه اجتهاد بگیرد.  
او خواندن و نوشتن را در زادگاهش آموخت. پس از آن به [[تهران]] هجرت کرد و از محضر استادان، در رشته‌های فقه، اصول، حدیث، فلسفه و کلام بهره برد. سپس  به [[نجف]] هجرت کرد و ۱۵ سال در آنجا ماند. او توانست از [[آخوند خراسانی]]، عالم بزرگ [[شیعه]] اجازه اجتهاد بگیرد.  


==استادان==
==استادان==
[[سید محمدکاظم یزدی]] و [[آخوند خراسانی]]، برخی از استادان عبدالرحیم بادکوبه‌ای بوده‌اند.
دو استاد شاخص او در نجف به این شرحند:
* [[سید محمدکاظم یزدی]]  
* [[آخوند خراسانی]]
 
==فعالیت سیاسی==
==فعالیت سیاسی==
عبدالرحیم بادکوبه‌ای، در زمان مشروطه به [[تهران]] بازگشت و در نهضت مشروطه حضور جدی داشت. او در راستای تولید ملی، طرح «لباس مردم کشورهای اسلامی» را آماده کرد و برای عالمان نجف فرستاد. این اقدام مورد استقبال [[دولت عثمانی]] قرار گرفت و خشم دولت [[روسیه]] را علیه او برانگیخت.
عبدالرحیم بادکوبه‌ای، در زمان مشروطه به [[تهران]] بازگشت و در نهضت مشروطه حضور جدی داشت.
وی در راستای تولید ملی، طرح لباس مردم کشورهای اسلامی را آماده کرد و برای عالمان نجف فرستاد. این اقدام مورد استقبال [[دولت عثمانی]] قرار گرفت و خشم دولت [[روسیه]] را علیه او برانگیخت.


==هجرت به بمبئی==
==هجرت به بمبئی==
بادکوبه‌ای، در سال ۱۳۳۲ق، پیش از آغاز جنگ جهانی اول تصمیم گرفت به وطنش، [[باکو]] برگردد، اما وفات پدر و شهادت برادرش به دست روس‌ها او را ناگزیر کرد به شهر [[بمبئی]] در کشور [[هند]] هجرت کند. آن زمان در شهر بمبئی زمینه فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی فراهم بود.  
عبدالرحیم بادکوبه‌ای، در سال ۱۳۳۲ق، پیش از آغاز جنگ جهانی اول تصمیم گرفت به وطنش، [[باکو]] برگردد, اما وفات چدر و شهادت برادرش به دست روس‌ها او را ناگزیر کرد به شهر [[بمبئی]] در کشور [[هند]] هجرت کند. آن زمان در شهر بمبئی زمینه فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی فراهم بود.  
او در آنجا به تدریس پرداخته، مدارسی برای سرپرستی فرزندان یتیم و مدارسی برای تحصیل دختران تأسیس کرد.  
وی در آنجا به تدریس پرداخت. او مدارسی برای سرپرستی فرزندان یتیم و مدارسی برای تحصیل دختران تأسیس کرد.  
او به همراه دوستان و همفکرانش در سال ۱۳۵۴ق. (مارس ۱۹۳۵م) کنفرانس [[شیعه]] را در بمبئی برگزار کرد.<ref>گل‌های پریشان در باد، ص۶۷.</ref>
او به همراه دوستان و هفکرانش در سال ۱۳۵۴ق (مارس ۱۹۳۵م) کنفرانس [[شیعه]] را در بمبئی برگزار کرد که در نوع خود کم‌نظیر بود.  


==پانوشت==
==پانوشت==
خط ۷۸: خط ۸۲:
| پیش از لینک = مقاله
| پیش از لینک = مقاله
| منبع = نقش علمای بادکوبه در نجف، عبدالرحیم اباذری،
| منبع = نقش علمای بادکوبه در نجف، عبدالرحیم اباذری،
| پس از لینک = فصلنامه فرهنگ زیارت، سال هشتم، شماره سی و سوم، زمستان ۱۳۹۶، ص۱۰۱
| پس از لینک = فصلنامه فرهنگ زیارت، سال هشتم، شماره سی و سوم، زمستان ۱۳۹۶،
| لینک =  
| لینک =  
}}
}}
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)