در حال ویرایش مزار یوشع پیامبر(ع)

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۳۰: خط ۳۰:
==اقوال مختلف در مورد مزار==
==اقوال مختلف در مورد مزار==


[[محمد صالح سهروردى]]، صاحب اين قبر را شخصى، به نام تاج‌الدين بن بهاءالدين بن برآن يوشع (متوفاى ٧٨۶ ه.ق) دانسته است.<ref>خير الزاد، ص ۴٧٣.</ref> اما به عقيده [[محمد سعيد راوى]]، اين مسجد در اصل، مسجدى قديمى است كه آن را [[ابواحمد موسوى]]، پدر [[سيد رضى]] و [[سید مرتضى]]، در سال (٣٧٩ ه.ق)، توسعه بنا كرد.
[[محمد صالح سهروردى]]، صاحب اين قبر را شخصى، به نام تاج‌الدين بن بهاءالدين بن برآن يوشع (متوفاى ٧٨۶ ه.ق) دانسته است. <ref>خير الزاد، ص ۴٧٣.</ref> اما به عقيده [[محمد سعيد راوى]]، اين مسجد در اصل، مسجدى قديمى است كه آن را [[ابواحمد موسوى]]، پدر [[سيد رضى]] و [[سید مرتضى]]، در سال (٣٧٩ ه.ق)، توسعه بنا كرد.


بر اساس خبرى كه [[خطيب بغدادى]] نقل كرده است، در اين سال، زنى در خواب، [[پيامبر(ص)]] را ديد و آن حضرت به او خبر داد كه تو به‌زودی خواهى مرد و من، در مسجدى در منطقه «[[قطيعة ام‌جعفر]]» نماز خواندم و سپس پيامبر(ص)، كف دستش را بر ديوار قبله مسجد نهاد. روز بعد آن زن، خوابش را براى مردم تعريف كرد و آن‌ها به آنجا آمدند و اثر پنجه دست پيامبر(ص) را ديدند. آن زن نيز در همان روز، درگذشت. پس‌ از این حادثه، سيد ابواحمد موسوى، اين مسجد را بازسازى كرد و آن را توسعه داد و از خليفه، [[الطائع بالله عباسى]]، اجازه گرفت تا در روزهاى جمعه در آن مسجد، [[نماز جمعه]] برپا گردد.<ref>تاريخ بغداد، ج١، ص ۴٣٠؛ مناقب بغداد، ص٢١.</ref>
بر اساس خبرى كه [[خطيب بغدادى]] نقل كرده است، در اين سال، زنى در خواب، [[پيامبر(ص)]] را ديد و آن حضرت به او خبر داد كه تو به‌زودی خواهى مرد و من، در مسجدى در منطقه «[[قطيعة ام‌جعفر]]» نماز خواندم و سپس پيامبر(ص)، كف دستش را بر ديوار قبله مسجد نهاد. روز بعد آن زن، خوابش را براى مردم تعريف كرد و آن‌ها به آنجا آمدند و اثر پنجه دست پيامبر(ص) را ديدند. آن زن نيز در همان روز، درگذشت. پس‌ از این حادثه، سيد ابواحمد موسوى، اين مسجد را بازسازى كرد و آن را توسعه داد و از خليفه، [[الطائع بالله عباسى]]، اجازه گرفت تا در روزهاى جمعه در آن مسجد، [[نماز جمعه]] برپا گردد. <ref>تاريخ بغداد، ج١، ص ۴٣٠؛ مناقب بغداد، ص٢١.</ref>


==پانویس==
==پانویس==
خط ۶۱: خط ۶۱:
{{زیارتگاه‌ها و مقبره‌های عراق}}
{{زیارتگاه‌ها و مقبره‌های عراق}}


[[رده:مزارهای بغداد]]
[[رده:مزار پیامبران]]
[[رده:مزار پیامبران]]
[[رده:مکان‌های تاریخی بغداد]]
[[رده:زيارتگاه‌های پيامبران‌ در عراق]]
[[رده:مقام‌های پيامبران‌ در عراق]]
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)