مسجد مشعرالحرام: تفاوت میان نسخه‌ها

Z mohammad (بحث | مشارکت‌ها)
جز Z mohammad صفحهٔ مسجد مشعرالحرام یا مردلفه را به مسجد مشعرالحرام که تغییرمسیر بود منتقل کرد
Salar (بحث | مشارکت‌ها)
 
(۱۶ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۶ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
{{در دست ویرایش|ماه=[[بهمن]]|روز=[[۲۲]]|سال=[[۱۳۹۷]]|کاربر=M-mohammad  }}
{{جعبه اطلاعات بنای مذهبی
{{جعبه اطلاعات بنای مذهبی
| عنوان            =مسجدِ مشعرالحرام
| عنوان            =مسجدِ مشعرالحرام
خط ۸: خط ۶:
| تأسیس            =
| تأسیس            =
| کاربری          =عبادت
| کاربری          =عبادت
| مکان            =[[منا]]
| مکان            =[[مزدلفه]]
| نام‌های دیگر      =
| نام‌های دیگر      =
| وقایع مرتبط      =
| وقایع مرتبط      =
خط ۲۲: خط ۲۰:
}}
}}


'''مسجد مشعرالحرام یا مردلفه'''، مسجدی در [[منا]] در شش کیلومتری [[مسجد نمره]] و پنج کیلومتر و نیمی [[مسجد خیف]] واقع شده است، و امروزه به شکل مستطیل و دارای مساحت حدود شش هزار متر مربع است.
'''مسجد مشعرالحرام''' یا مسجد مزدلفه، در [[شهر مکه]] و در منطقه [[منا]] است. این مسجد امروزه به شکل مستطیل و دارای مساحت حدود شش هزار متر مربع است و آخرین بازسازی آن هم در سال ۱۳۹۹ قمری بوده است.


==مکان مزدلفه==
==موقعیت جغرافیایی و مساحت==
مسجد مشعرالحرام یا مسجد مزدلفه در فاصله شش کیلومتری [[مسجد نمره|مسجد نَمِره]] و پنج کیلومتر و نیمی [[مسجد خیف|مسجد خَیْف]] در [[منا]] واقع است. این مسجد در آغاز عهد عباسی، مساحتی حدود چهار هزار متر مربع داشته و تنها حصاری در اطراف آن بوده و سقف نداشته است.


حُجاج در راه بازگشت از [[عرفات]] به سوی [[مکه]]، از [[وادی مازمین|وادی مازَمَیْن]] می‌گذرند که میان دو کوه است. «مازم» به معنای راه تنگ و به عبارت دیگر، تنگه است، این اشاره به دو راه رفت و برگشتِ تنگِ این ناحیه دارد. حاجی با عبور از این وادی، به [[مزدلفه]] یا سرزمینِ [[مشعرالحرام]] می‌رسد و در سویِ دیگر مشعرالحرام، یعنی سمت منا، [[وادی محسر|وادی محسِّر]] قرار دارد  <ref>فصلنامه «میقات حج»،  ش ٣، صص ١٧٣ - ١٨٢</ref> که با گذر از آن وادیِ کوچک، وارد منا می‌شود. محدوده مزدلفه با تابلوهای بسیار بزرگی معین شده و با جمله «بدایة مزدلفه» یا «نهایة مزدلفه» می‌توان حدود آن را شناخت.
مسجد مزدلفه بارها بازسازی شده و سلاطین ترک عثمانی نیز در سال ١٠٧٢ قمری، آن را بازسازی کردند. در سال ١٣٩٩ قمری بنای جدید آن پایان یافت. اکنون مساحت مستطیل شکل آن حدود شش هزار متر مربع است.
==مزدلفه در قرآن==


نام‌گذاری این نقطه مزدلفه، یعنی محل ازدحام مردم، به دلیل اجتماع تمامی حجاج در [[شب دهم ذی‌حجه]] در آنجاست. [[خداوند]] در [[قرآن]] از این سرزمین یاد کرده است: {{قلم رنگ|سبز|لَیْسَ عَلَیْکُمْ جُنٰاحٌ اَنْ تَبْتَغُوا فَضْلاً مِنْ رَبِّکُمْ فَاِذٰا اَفَضْتُمْ مِنْ عَرَفٰاتٍ فَاذْکُرُوا اللّٰهَ عِنْدَ الْمَشْعَرِ الْحَرٰامِ وَ اذْکُرُوهُ کَمٰا هَدٰاکُمْ وَ اِنْ کُنْتُمْ مِنْ قَبْلِهِ لَمِنَ الضّٰالِّینَ ثُمَّ اَفِیضُوا مِنْ حَیْثُ اَفٰاضَ النّٰاسُ وَ اسْتَغْفِرُوا اللّٰهَ اِنَّ اللّٰهَ غَفُورٌ رَحِیمٌ}} <ref>[http://lib.eshia.ir/17001/1/31/198 بقره/سوره2، آیه198. ]</ref>
==مکان مزدلفه==
==موقعیت جغرافیایی و مساحت==
{{اصلی|مزدلفه}}
حُجاج در راه بازگشت از [[عرفات]] به سوی [[مکه]]، از [[وادی مازمین|وادی مازَمَیْن]] می‌گذرند و به [[مزدلفه]] یا سرزمینِ [[مشعرالحرام]] می‌رسند.<ref>فصلنامه «میقات حج»،  ش٣، ص١٧٣-١٨٢</ref> آنها با گذر از آن وادیِ کوچک، وارد منا می‌شوند. محدوده مزدلفه با تابلوهای بسیار بزرگی معین شده و با جمله «بدایة مزدلفه» یا «نهایة مزدلفه» می‌توان حدود آن را شناخت.


در فاصله شش کیلومتری [[مسجد نمره|مسجد نَمِره]] و پنج کیلومتر و نیمی [[مسجد خیف|مسجد خَیْف]] در [[منا]]، مسجد مزدلفه واقع است. این مسجد در آغاز عهد عباسی، مساحتی حدود چهار هزار متر مربع داشته و تنها حصاری در اطراف آن بوده و سقف نداشته است. مسجد پیش‌گفته بارها بازسازی شده و سلاطین ترک عثمانی نیز در سال ١٠٧٢ قمری، آن را بازسازی کردند. در سال ١٣٩٩ قمری بنای جدید آن پایان یافت. اکنون مساحت مستطیل شکل آن حدود شش هزار متر مربع است.
==جستار وابسته==
*[[مزدلفه]]
==پانویس==
==پانویس==
{{پانویس}}
{{پانویس}}
== منابع ==
== منابع ==
{{منابع}}
{{منابع}}


{{برگرفتگی
{{برگرفتگی
خط ۵۲: خط ۵۲:


{{پایان}}
{{پایان}}
{{مساجد}}
{{مساجد}}


[[رده:مقاله‌های در دست ویرایش]]
[[Category:مسجدهای مکه]]
[[Category:مکان‌های تاریخی مکه]]
[[Category:مسجدهای مکه]]
[[Category:مکان‌های تاریخی مکه]]
 
[[رده:مسجدهای مکه]]
[[رده:مسجدهای مکه]]
[[رده:مکان‌های تاریخی مکه]]
[[رده:مکان‌های تاریخی مکه]]
[[رده:مکان‌های مذهبی مکه]]