مزار امامزاده اسماعیل بن موسی(ع): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حج
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۳: خط ۲۳:
این امامزاده بنابر شهرت محلی از فرزندان [[امام موسی کاظم(ع)]] است، اما اطلاع دقیقی از شخص مدفون در بقعه، در دست نیست.
این امامزاده بنابر شهرت محلی از فرزندان [[امام موسی کاظم(ع)]] است، اما اطلاع دقیقی از شخص مدفون در بقعه، در دست نیست.


==موقعیت جغرافیایی==
==موقعیت جغرافیایی و ساختمان بقعه==


این زیارتگاه در حدود 28 کیلومتری از تقاطع خیابان جمهوری و خیابان محیط در شرق [[شهر کربلا]]، در جاده کربلا به [[بابل]] قرار دارد و می‏‌توان، از طریق یک جاده خاکی به آن رسید و حدود 4200 متر از [[بقعه امامزاده احمد بن موسی کاظم(ع)]] فاصله دارد.
این زیارتگاه در حدود 28 کیلومتری از تقاطع خیابان جمهوری و خیابان محیط در شرق [[شهر کربلا]]، در جاده کربلا به [[بابل]] قرار دارد و می‏‌توان، از طریق یک جاده خاکی به آن رسید و حدود 4200 متر از [[بقعه امامزاده احمد بن موسی کاظم(ع)]] فاصله دارد.ساختمان آن، شبیه بنای بقعه امامزاده احمد است که به برادر امامزاده اسماعیل، شهرت دارد، با این تفاوت که گنبد این بقعه، بزرگ‏تر و شکل آن، بیضوی است و مقابل ایوان آن، درخت نخلی قرار دارد. وسط اتاق بقعه، یک ضریح فلزی وجود دارد و میان آن، سنگ‏ نوشته‌‏ای است که تنها، عبارت پانزدهم ماه شوال، از آن قابل خواندن است.
 
==ساختمان بقعه==
 
ساختمان آن، شبیه بنای بقعه امامزاده احمد است که به برادر امامزاده اسماعیل، شهرت دارد، با این تفاوت که گنبد این بقعه، بزرگ‏تر و شکل آن، بیضوی است و مقابل ایوان آن، درخت نخلی قرار دارد. وسط اتاق بقعه، یک ضریح فلزی وجود دارد و میان آن، سنگ‏ نوشته‌‏ای است که تنها، عبارت پانزدهم ماه شوال، از آن قابل خواندن است.


==درباره امامزاده==
==درباره امامزاده==

نسخهٔ ‏۲۱ فوریهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۰۰:۴۳

اطلاعات اوليه
کاربری زیارتگاه
مکان شرق شهر کربلا، در جاده کربلا به بابل

مزار امامزاده اسماعیل بن موسی(ع)، زیارتگاهی در کشور عراق و در جاده کربلا به بابل، قرار دارد.

این امامزاده بنابر شهرت محلی از فرزندان امام موسی کاظم(ع) است، اما اطلاع دقیقی از شخص مدفون در بقعه، در دست نیست.

موقعیت جغرافیایی و ساختمان بقعه

این زیارتگاه در حدود 28 کیلومتری از تقاطع خیابان جمهوری و خیابان محیط در شرق شهر کربلا، در جاده کربلا به بابل قرار دارد و می‏‌توان، از طریق یک جاده خاکی به آن رسید و حدود 4200 متر از بقعه امامزاده احمد بن موسی کاظم(ع) فاصله دارد.ساختمان آن، شبیه بنای بقعه امامزاده احمد است که به برادر امامزاده اسماعیل، شهرت دارد، با این تفاوت که گنبد این بقعه، بزرگ‏تر و شکل آن، بیضوی است و مقابل ایوان آن، درخت نخلی قرار دارد. وسط اتاق بقعه، یک ضریح فلزی وجود دارد و میان آن، سنگ‏ نوشته‌‏ای است که تنها، عبارت پانزدهم ماه شوال، از آن قابل خواندن است.

درباره امامزاده

متاسفانه درباره شخص مدفون در بقعه، اطلاع دقیقی در دست نیست و بین اهالی، به فرزند امام موسی کاظم(ع) و برادر امامزاده احمد و عبدالله که نزدیک هم قرار دارند، معروف می‌‏باشد.[۱] به نظر می‌‏رسد که مدفون در این بقعه، اسماعیل بن موسی بن جعفر بن حسن بن امام موسی کاظم(ع) باشد که از کوفه به کربلا مهاجرت نموده و در این مکان، وفات یافته است.

ابن‌طباطبا، به سکونت پدر اسماعیل در کوفه، اشاره می‏‌کند و می‏‌نویسد: «اسماعیل، برادری به نام حسن داشته است». [۲]

پانویس

  1. معجم المراقد والمزارات فی العراق، ص75.
  2. منتقلة الطالبیة، ص271.

منابع

این مقاله برگرفته از کتاب زیارت‌گاه‌های عراق، محمدمهدی فقیه بحرالعلوم. بخش «مزار امامزاده اسماعیل بن موسی(ع)»، ج1، ص274. است.


  • معجم المراقد والمزارات في العراق: ثامر عبدالحسن العامري، (لا م)، (لا ن)، (لا ت).
  • منتقلة الطالبية: ابواسماعيل ابراهيم بن ناصر (ابن طباطبا)، النجف، المطبعة الحيدرية، ١٣٨٨ه. ق - ١٩۶٨م.